Wednesday, June 26, 2013

VK Raporttia Ahvenanmaalta

Paljon on kuulunut raportteja ja viestejä hienoista VK kaloista ympäri Suomea. Ohessa yksi erityisen huolellisesti tehty. Tommin ja teamin kohtuullisen onnistunut Ahvenanmaan reissu. Onnea! Sorry, only in Finnish.


"Oltiin Ahvenanmaalla 9 päivää kesäkuun alussa, joista 7 päivänä päästiin vesille. Pari päivää oli sen verran kova tuuli (14-16m/s) että ei ollut asiaa merelle.


Vesillä tunteja tuli kaiken kaikkiaan noin 80h, joista pääosa oli vetotunteja. Siirtymät oli yhtä päivää lukuun ottamatta erittäin lyhyitä.

Kalaa tuli erittäin hyvin. Kokonaissaldo meidän venekunnalla oli 8 lohta, yhteispainoltaan 86kg. Lohet oli painoltaan 14.5kg, 13.5kg, 12.8kg, 12.7kg, 12.5kg, 8kg, 7,6kg ja 4.3kg.

Näistä kaksi suurinta saatiin tuplatärpistä, jotka lähti täsmälleen samalla sekunnilla takilasta. Toiselle kelpasi klunssila vapaasti hengittävänä ja toiselle vihreä-kelta-kromi yhdistettynä

pikku vk levyyn. Myös 12.5kg tuli takilasta klunssilalla. Kaikki muut kalat tulivat aivan pintakalvosta plaanareiden takaa. Hupuista parhaiten pelasivat vihreä-kelta-kromi, klunssila ja lapin kulta. Suurin osa kaloista tuli pikku VK levyn takaa ja yhdistävänä värinä oli kulta jossakin muodossa, joko itse levyn värinä tai teippinä pinnassa. VK:n tuotteet toimivat erittäin hyvin, joten siitä kiitos!

Yhtenä päivänä ajoimme aina Märketille saakka pohjoiseen, josta löysimme erittäin hyvän paikan ja siitä saimmekin 12.7kg, 8kg ja 7,6kg. Lisäksi meillä on jonkin aikaa kiinni aivan mieletön mörkö, joka veti siimaa hirveällä vauhdilla. Pääsimme pitelemään kalaa hetken aikaa vavan päässä ja näimme kun se hyppäsi noin 250m päässä veneestä, ennen kuin irtosi. Mutta se lähtö oli aivan mieletön ja hetkellisesti luulin että Pennistä sauhu nousee. Onneksi on koko homma videolla, josta kuuluu myös tuo hurja ulosveto.

Kuvasin jonkin verran sekä kameralla että suurin osa väsyttelyistä on videolla ja ajattelin koostaa niistä syksymmällä jonkinlaisen videon, jonka työnnän juutuubiin, niin pääsee sitten hämmästelemään syksyn pimeinä iltoina. Tässä liitteenä muutama foto kaloista ja meidän venekunnan jäsenistä.

Tommi Heikkinen"